Güzellik ipuçları

Yazar: Beste güzellik Yayınlanma tarihi: .

lens15869581_1290871026Your_Homemade_Beauty_Tips

Nasıl güzel olurum? veya Nasıl herkesi etkileyecek güzelliğe kavuşabilirim? Sanırım bu soruyu her aynaya bakan kadın söylemektedir.Gerçi her insan aynaya baktığında kendini güzel görür aynı zamanda da kendindeki eksiklikleri de fark eder.

Aynaya baktığımızda sadece yüzümüzün güzel olması demek güzel olduğumuz anlamına gelmez,güzel olmak için bakımlı olmamız gerekmektedir. Bakım derken tonlarca para harcayacağımız güzellik merkezleri spor salonlarından bahsetmiyorum.İnsanın kendine bakması kendinde olan eksiklikleri görmesi güzelliğe attığı ilk adım olarak sayılır. Fiziğimize dikkat etmeliyiz beden insanın en önemli göstergesidir istediğiniz kadar yüz güzelliğine sahip olun kilolu olduğunuzda belki yüzü sizden çok daha çirkin olan bir kadınla yan yana geldiğinizde başka bir gözden bakıldığında sizden çok daha alımlı,çok daha çekici ve çok daha güzel görünmektedir.Bu yüzden güzelliğin ilk şartı fizik güzelliğini oluşturmanızdır.Güzel görünmenin başka bir şartı da kişisel temizliğimizdir. Saçlarımız temiz parlak,tırnaklarımız temiz,bakımlı,yumuşak bir cilt,ve parlayan bakışlar.

Aslında bütün bunları yapmak çok basit. Günümüzde bir çok insan kendine vakit ayıramamaktan şikayetçi bütün bu söylediklerimizi yapmamız için bize fazladan bir kaç dakika yeterli.

1. Fondötenden vazgeçin: Akne sorunu olan kişilerin ilk başvurdukları yollardan biri, onları kalın bir fondöten tabakasıyla kapatmaya çalışmaktır. Ancak fondöten 30 yaş üstü kadınlar içindir. Sadece natürel güzelliğinizi kapatmakla kalmaz, sizi doğallıktan da uzaklaştırır.Genç teninizi fondötenin arkasına gizlemek yerine, sadece hatalı noktalarda kapatıcı ürünler kullanın. Üzerine çok hafif bir pudra ya da renklendirilmiş nemlendirici sürebilirsiniz. Renklendirilmiş nemlendiriciler daha hafif ve doğal bir görünüm verir. Ancak illa fondöten kullanacaksanız, toz formundaki mineral ürünleri tercih edin.

2. Kapatıcıyı yaymayın: Kapatıcıyı uygularken ovalayarak yaymak yerine, orta parmağınıza bir miktar alıp kapatacağınız noktaya hafifçe vurarak üzerini kapatın. Yaymayın, ovalamayın, sadece küçük vuruşlarla kapatın!

3. Ya gözlerinizi ya dudaklarınızı öne çıkarın: Eğer gözlerinize makyaj yaptıysanız, dudaklarınıza sadece bir parça parlatıcı sürmeniz yeterli olur. Kırmızı, dramatik görünümlü bir ruj mu sürmek istiyorsunuz? O zaman, yüzünüzü aydınlık tutun. Koyu renk allıklardan kaçının, sadece kirpiklerinize maskara ve gözlerinize çok hafif aydınlık bir far sürün. Yüzünüzün her iki bölümüne de ağır makyaj yaparsanız palyaçoya dönersiniz! Bir de, asla ama asla dudaklarınızı parlatıcınızdan daha koyu bir kalemle çerçevelemeyin.

4. Doğal saçlar her zaman daha etkileyicidir: Saçlarınız beyazlamaya başlayınca her ay dip boyasıyla uğraşacaksınız. O yüzden saç boyası için acele etmeyin. Saçınızın rengini biraz açmak istiyorsanız, çok hafif gölgeler attırabilirsiniz. Ancak sizi basit gösterecek kadar yoğun olmamasına dikkat edin. Buradaki amaç, çevrenizdekilerin saçlarınızın doğal olarak güneşte açılmış gibi görünmesini sağlamak, ucuz birkuaförde meç yaptırmış izlenimini vermek değil!

5. Akne için dermatologa gidin: Akne sorunu olanların yaptığı en büyük hata nedir? Dermatologa gitmemek. Bir çantaya 200 lira yatırmak yerine, bu parayı dermatologa verin. Sivilcelerden kurtulmak yapabileceğiniz en iyi yatırımdır. Bunun en garanti yoluysa dermatologdan geçer.

6. Güneş koruyucusunu ne zaman sürmeseniz olur? Hiçbir zaman! Cilt güzelliğiniz için ilk yapmanız gereken şey, her gün güneş koruyucu kremi kullanmak. Böylece 50 yaşınıza geldiğinizde bile harika görüneceksiniz. Keşke 20 yıl önce birileri bize güneş kreminden bahsetseydi. Keşke güneşin altında ıstakoz gibi kızarıp durmasaydık! Unutmayın, UV ışınları bulutları geçebilir ve bu ışınlar cildinizin yaşlanma sürecini hızlandırır. Akne sorunu olanlar, özel olarak bu soruna yönelik olarak üretilmiş güneş kremlerini kullanabilirler.7. Tırnaklarınıza bakın: İnsanlar genellikle karşılarındakinin el ve ayaklarına bakarak onları yargılar. Tırnaklarınızı temiz ve aynı uzunlukta tutun. El tırnaklarınızı yuvarlak, ayak tırnaklarınızı ise düz kesin. Bu alışkanlık ileride ayak tomaklarında görülebilecek travmaları, tırnak deformasyonlarını engeller. Eğer onları boyamak istiyorsanız, ojeyi yarısı dökülüp ucuz bir görüntüye neden olacak kadar uzun süre tırnaklarınızda tutmayın.

8. Anahtar ürünlere para harcayın: Sınırlı bütçenizi en iyi şekilde değerlendirmek için hangi ürünler için gerçekten para harcamalı? İşte birkaç öneri: 50 liralık bir göz kalemiyle, güvenilir bir markanın 10 liralık göz kalemi arasında büyük bir fark görmeyeceksiniz. Ancak, göz farı seçerken lüks bir ürünle, ucuz bir ürün fark yaratabilir. Kaliteli bir far bütün gün gözünüzde kalırken, ucuz olan uçup kaybolabilir ya da göz kapağınızda çamura dönüşebilir. Pudra ve allığa harcadığınız paraya da acımayın. Çünkü lüks pudralar, o kadar ince zerreciklerden oluşur ki, yüzünüze birkaç kat bile sürseniz doğal bir görünüm elde edersiniz. Çok sorunlu bir cildiniz yoksa nemlendiriciye ve cilt temizleyicisine de servet yatırmanız gerekmiyor.

9. İstenmeyen tüyler meselesi: Çok şanslısınız. Çünkü günümüzde istenmeyen tüylerden kurtulmak için geliştirilen lazerli epilasyonteknolojisi geçmişe göre hem çok gelişti, hem de ucuzladı. Anadolu Sağlık Merkezi’nden Deri Hastalıkları Uzmanı Dr. Figen Akın, lazer epilasyonun 16 yaşından itibaren uygulanabileceğini söylüyor. Epilasyonu güvenilir, en yeni teknolojileri kullandıklarına emin olduğunuz bir yerde, işin uzmanlarına yaptırmakta fayda var. İşlem sonrasında dikkat etmeniz gereken en önemli noktaysa kesinlikle işlem görmüş bölgeyi güneşe maruz bırakmamak. Mutlaka güneş koruma kremi kullanmalısınız. Aksi takdirde kalıcı lekeler oluşabilir. Eğer tüyleri jiletle temizleme yoluna giderseniz, işlemi banyonuzun sonunda yapmaya özen gösterin. Böylece cildinizde oluşacak tahrişi azaltmış olursunuz.

10. Saç ürünlerini doğru miktarda kullanın: Saçlarınız için kullandığınız şekillendirici ürünlerin miktarını abartmayın. Saçların istenilen şekle girmemesinin ya da yarım saat sonra düşmesinin esas nedeni de budur. Bu tip ürünleri çok fazla miktarlarda kullanmak saçlarınızı ağırlaştırır, yağlı görünmelerine neden olur.

11. İyi uyuyun: Geç saatlere kadar eğlenmek ya da twitter başında vakit geçirmek tabii ki keyifli. Ancak, dengeyi tutturmakta fayda var. Uzmanlar, sekiz saat uykuya ihtiyacınız olduğunu söylüyor. (Bu durumda sabah 07.00’de kalkıp güne başlıyorsanız, maalesef saat 23.00′da yatağa girmeniz gerekiyor!) Cilt uyku sırasında yenileniyor, hücreler kendilerini onarıyor. Sağlıklı bir uyku düzeni, cildi genç tutmak için pahalı kremlerden daha fazla işe yarıyor.

12. İyi beslenin: Sağlıklı beslenme düzeninin de pahalı kremlerden daha çok işe yaradığı bir gerçek. Eğer hamburger ve patates cipsiyle besleniyor, sebze yemeklerine burun kıvırıyor, su yerine kola içiyorsanız, problemli bir cilde davetiye çıkarıyorsunuz demektir. Mesele, cipsin sivilceye neden olup olmaması değil, bu tip bir beslenme düzeninin cildin ihtiyaç duyduğu besinleri sağlayamaması. Unutmayın; taze sebze ve meyveler, tam tahıllar, et, balık, yumurta ve baklagiller cilt hücreleriniz için eşsiz birer besin kaynağıdır.

13. Temizleyin, nemlendirin: Yüzünüzü günde iki kez, sabah uyandığınızda ve akşam yatağa girmeden önce temizleyin. Sert sabunlar yerine, cilt tipinize uygun temizleyici jeller ve barlar kullanın. Cildi yağlı olan kişiler, yüzlerini çok yıkarlarsa, yağdan ve sivilcelerden kurtulacaklarını düşünürler. Ancak bu, yağ bezelerini uyararak daha fazla yağ üretimini tetikler, ciltteki koruyucu tabakayı ortadan kaldırır ve cildin nem kaybetmesine neden olur. Yıkadıktan sonra yüzünüzde gerginlik hissediyorsanız bu, daha hafif bir temizlik ürünü kullanmanız gerektiği anlamına gelir. Cilt tipinizi iyi tahlil edin ve ona uygun bir nemlendirici ‘ seçin. Her cildin ihtiyaç duyduğu bakım farklıdır.

Ankara’da güzellik denince Best’e Güzellik salonu …

Trackback from your site.

Leave a comment

Hotline
Hemen Ara