Gelin başı tavsiyeleri

Yazar: Beste güzellik Yayınlanma tarihi: .

hg

Düğün hazırlıklarının ve gelinin güzelliğinin en önemli unsurlarından biri gelin başının yapımında kuaför seçimidir.  Kuaförünüzü seçtikten varsa saç aksesuarlarınızı ve duvağınızı da yanınızda götürüp aksesuarlarınıza gore saç modelinizi belirleyin. Hatta mümkünse gelinliğinizin ve kullanacağınız takının bir fotoğrafını da gösterebilirsiniz.Kuaförünüzü seçerken iki kere düşünün, daha düğün başlamadan bozulmuş bir saç modeli neşenizi kaçırmasın.

Gelinliğinizi kuaförde de giyebilirsiniz…

Eğer makyajınızı da aynı yerde yaptırmayı düşünüyorsanız saç yapımı ve makyaj tamamlandıktan sonra gelinliğinizi kuaförde giyebilirsiniz. Gelinliğinizin aşağıdan giyilmeye uygun olduğunu kontrol edin. Mümkün değilse, makyajdan sonra giyinmek durumunda kalırsanız, gelinliğininizin kirlenmemesi için başınızdan aşağıya bir kumaş parçası örtüp gelinliğinizi giyebilirsiniz.

Randevu saati

Kuaförden randevu alırken mutlaka planlanandan 1-1.5 saat öncesi için randevu alın. Kuaförünüzü seçmeden önce gelin başı yaptırmış arkadaşlarınızla konuşun. Unutmayın kigelin başı bu konuda deneyimli kuaförlerin marifetli ellerine teslim edilmeli! Bazı kuaförler düğünden once gelin başı provası yapmayı kabul edecektir. Böylelikle saç modelinizin nasıl duracağını önceden görme şansına sahip olabilirsiniz.

Saç modeliniz

Saç modelinize karar verirken gelinliğinizi düğünün yapılacağı ortam ve düğün konseptini de göz önünde bulundurun. Bir kır düğünü için açık saçlarda minik çiçekler çok daha hoş dururken, balo salonu için topuz bir model ve ışıltılı bir taç çok güzel olacaktır. Ayrıca düğünün yapılacağı yerin iklim koşulları da seçiminizi etkileyecektir. Rüzgarlı bir günde kır düğünü yapıyorsanız saçlarınızın dağılmayacağı bir modeli ve buna uygun aksesuarları seçmelisiniz. Saçlarınız için eğer duvak kullanmayacaksanız güzel bir taç, inci tokalar, mini çiçekler, boncuklar, ışıltılı tokalar çok şık aksesuarlar olacaktır. Kendi düğününüzün güzellik kraliçesi olmak istiyorsanız örnek gelin tacı modelleri veya duvak modellerini önceden incelemeniz ve karar vermiş olmanız gerekiyor.
Saç modelinizi seçerken damadı unutmayın. Aranızda boy farkı varsa, yukarı doğru bir topuz, topuklu ayakkabılarla birleşince sizi damattan çok daha uzun gösterebilir. Bu durumda başınızın arka bölümünde yapılacak bir topuz tercih edebilirsiniz. Yüzünüzün yapısı da gelin başı modeli seçiminde önemlidir. İnce, uzun bir yüzde uygulanacak topuzda yüze doğru saç düşürülmesi gelinin yüzünü daha da uzun göstereceği için tercih edilmez. Toplu gelinlerde ise, yüzü ince göstermek için yüze yanlardan ve kulak arkasından saçlar çıkarılabilir.Kuaförünüzle tüm detayları konuşarak randevunuzu alırken modelinizi belirlemekte yarar var.

Gelin başında genellikle topuz tercih edilir, fakat saçlarınız uzun değilse aksesuarlarla çok güzel bir gelin başı yaptırabilir veya kuaförünüzden sadece düğün gününüz için postişveya peruk benzeri gizli saç kiralayabilirsiniz. Duvak takmayı düşünüyorsanız, duvağın saça tutturuluş ve çıkartılış yöntemlerini öğrenin. Düğününüzde rahat dans edebilmek için duvağınızı çıkartmayı isteyebilirsiniz.

Gelin başı nasıl olmalı?

Gelin başının mutlaka klasik olması gerekmiyor. Özellikle de ilkbahar – yaz gelinleri,çiçeklerle bezeli taçlar ve tokalarla farklı gelin başları deneyebilirler. Mevsimin taze çiçekleri şık seçeneklerin başında geliyor. Düz olsun, topuz yapılmış olsun taze çiçeklerin yarattığı etki hiç kuşkusuz tam yaz gelinlerine uygun. Özellikle de kır havası yaratılmış düğünler, gelin başında taze çiçek kullanmak için daha uygun bir ortam. Ensede toplanıp örülmüş saça rengarenk kelebekler de serpiştirebilirsiniz. Çiçekle bütünleştirilmiş tüyler, topuza tutturulmuş gül formlu tarak tokalar ve canlı çiçekler yeni yılın gözdeleri arasında yer alacak.

Mevsimlere Göre Gelin Başı Modelleri Nasıl Olmalı?

İlkbahar Gelini

İlkbahar tazeliktir. İlkbahar yeniden doğuşun mevsimidir. En çok düğünün ilkbaharda olması bu nedenledir. Doğanın bütün renkleri en canlı halleriyle ilkbahar gelinini sarar. Taze çiçek kokuları onun parfümüdür. Bir ilkbahar gelini olmanın güzelliklerini doyasıya yaşayın.

İlkbaharda Gelin Saçı

İlkbaharın enerjisinden ve neşesinden bahsederken saçlarınızı bir nine gibi toplatmak pek de içinize sinmiyor olsa gerek. Bukleli saçlar ilkbahar temasına uygun fakat tamamen açık bırakılmış saçlar bir süre sonra sönebilir ya da şeklini kaybedebilir. Bu yüzden saçlarınızı dağınık toplatmanız ya da şirin bir at kuyruğu yaptırmanız en iyisi. Duvak takmıyorsanız saçlarınızı bir kelebekle ya da capcanlı bir çiçekle süslemeye ne dersiniz? Saçlarınız kısaysa bir kurdeleyle de süsleyebilirsiniz.

İlkbahar düğününüzü açık havada yapıyorsanız bir konuyu atlamayın: yağmur!Hiçbir gelin düğününde, özenerek yaptırdığı saçlarının bozulmasını istemez. Öyleyse yapabileceklerinize bir bakalım.

Aksesuar olarak alacağınız, gelinliğinizle aynı renkte büyük bir şemsiye oldukça hoş bir görüntü yaratır ve yağmur yağarsa sizi ıslanmaktan korur. Bu da yeterli bir çözüm sayılmaz. Diyelim ki kıvırcık saçlısınız ve saçlarınızı düzleştirdiğiniz bir model yaptırdınız. Yağmur yağmasa bile havadaki nem saçlarınızın tekrar kıvırcık olmasına yol açar. Siz en iyisi saçlarınızı olduğundan farklı bir şekle sokmaya çalışmayın.

Aynı şey kapalı bir mekânda yapacağınız düğün için de geçerli. Bütün gece dans ettikten sonra biraz terlemeniz çok doğal. Böyle bir günde terlememek için kenarda oturamayacağınıza göre, saçlarınızı doğal haline yakın bir şekilde toplattırın ya da defrize ve perma gibi kalıcı yöntemlere başvurun. Ancak bu yöntemler saçları çok yıprattığından her saça (özellikle boyalı olanlara) uygulanmaz. O yüzden önceden kuaförünüze danışarak bir model belirleyin.

Yaz Gelini

Yaz mevsiminde gelinler güneşin parlaklığıyla yarışırlar. Düğünleri gündüze sığmaz geceye taşar. Yalın ayak yakamozlarla dans ederler ya da “evet” dedikten sonra kendilerini serin sulara bırakırlar. Bazen bir kumsalda, bazen bir teknede bazen de tropik bir adada adım atarlar yeni yaşamlarına.

Yaz Düğünlerinde Gelin Saçı

Açık havada evleniyorsanız rüzgar, yağmur gibi sürprizlere karşı hazırlıklı olmalısınız. Düğününüzde değişik bir saç modeli yaptırmayı planlıyorsanız fakat o saç modeli 2 saat sonra bozulacaksa ısrarcı olmamak en iyisi. Bu yüzden saç modelinize karar verirken saçınızın cinsini de göz önünde bulundurun.

Saçlarınız havadaki nemi bir sünger gibi emecektir. Bu yüzden saçınız kıvırcıksa saçı sabitleyen ürünler kullanmanız gerekir. Daha garantili bir diğer yöntem ise defrize yaptırmaktır.

Saçlarınız düz ve sönükse krepe yaparak kabarttıktan sonra maşayla geniş bukleler yaparak hacimli saçlara kavuşursunuz. Buklelerin saatler ilerledikçe bozulmasından korkuyorsanız su dalgası yaptırarak kalıcı buklelere sahip olabilirsiniz.

İşte size 3 farklı yaz düğünü konsepti için 3 ayrı saç modeli:

Ev düğünü

Saç stiliniz de düğününüz gibi sade olsun. Kısa saçlıysanız saçlarınızı bir çiçek yardımıyla kulak arkasına iliştirin. Daha uzun saçlılar hafif bir krepe yaptıktan sonra güzel bir çiçekle saç modellerini tamamlayabilirler.

Tekne düğünü

Loş ışık ve yıldızların altında siz de bir yıldız gibi parlayın. Şık bir biçimde taranmışsaçınızı parlak bir taçla süsleyebilirsiniz. Saçlarınız kısaysa Audrey Hepburn tarzı tam size göre! Tabii, aksesuarlarınız da bu havayı tamamlamalı.

Plaj düğünü

Doğal bir saç modeli size plaj düğününüzde çok yakışacaktır. Gevşek bir biçimde ördüğünüz saçlarınızı küçük deniz kabukları ve çiçek yapraklarıyla süsleyebilirsiniz. Kısa saçlıysanız süslü bir saç bandı da işinizi görür.
Güz Gelini

Doğa sonbaharda bin bir renkle güzelliğini gözler önüne serer. Tıpkı bakmaya doyulamayan bir güz gelini gibi. Güz gelininin çevresine saçtığı ışık renklerinin ahenginden bellidir. Alev kırmızıları, güneş sarıları, toprak kokuları güz gelinini sarar. Büyüleyici sonbahar düğünlerinin gelinleri, sihirli dokunuşlarla büyük günlerini unutulmaz bir anıya dönüştürür.

Güz gelininin saçı nasıl olmalı?

Güneşin saçları kavurduğu sıcak yaz aylarından sonra evlenecek gelin adaylarının saçları daha fazla bakıma ihtiyaç duyar. Yazın saçlar yıpranır, boyalı saçlar solar ve canlılığını kaybeder. Yazdan kalma deformasyonu engellemek için saçlar sonbaharda bir iki ton koyultulur. En çok tercih edilen renkler bakır kumral, karamel, açık kumral, bakır kızıldır.

15 Ağustos – 15 Kasım arasında havalar çok soğuk olmaz. Yazdan kalma günlerin yaşandığı bu günlerde yarım toplama ya da dağınık topuz tercih edilir. Bozulma payıyüksek dağınık topuzlar da zamanı iyi kullanmak önemlidir. Eğer düğün ve nikah arasında üç saatten fazla süre varsa dağınık topuzu tekrar düşünün. Bunun yerine daha dayanıklı, mizampli gibi tarama şekillerini tercih edebilirsiniz.

Topuzunuza ya da dağınık bırakacağınız saçınıza iliştireceğiniz çiçekli tüylü klipsler sonbahar romantizmini yansıtacaktır. Bu tarz klipsleri gelinliğinize uygun olarak diktirebilir, satın alabilir ya da kendiniz yapabilirsiniz. Kısa saçlı gelinler ya da duvak tercih etmeyenler bu aksesuarları kullanabilir.

Kış Gelin Saçı

Kış mevsiminde ten rengi açılır ve soluklaşır. Solaryum tercih etmiyorsanız ve açık tonlarda saç rengine sahipseniz, saçlarınızı birkaç ton koyultun. Bu sizi soğuk kış günlerinde solgun bir görüntüden kurtarır. Daha sonra isteğe göre, saçınızı balyaj ile renklendirebilirsiniz. Böylece kapalı kış havasına inat, canlı bir görünüme sahip olursunuz.

Gelin başlarında kış mevsiminde “net taramalar” tercih edilir. Bu tarz taramalarda sağdan soldan saç düşmez. Saç tüm gün dayanacak şekilde sıkıca taranır. Pırlanta tokalarla ya da gelin tacıyla süslenebilir. Duvaklar genelde uzun olurTopuzlar ensede biter. Saçın yüzle ve elbiseyle bütünleşmesi için topuzun ensede ve kabarık olması idealdir. Kış saçında bir alternatif de yan topuzlardır. Duvak topuzun bitimine takılır. Böylece duvağın uzunluğu net bir şekilde ortaya çıkar.
Kış günleri daha kısa olduğu için iki defa tarama imkânı olamayabilir. Bu sebeple gün boyunca dayanacak net taramalar, sağlam topuzlar tercih edilir. Nikâh ve düğün,  günün ayrı zamanlarında olacaksa düğün koşturmacası içinde bir kez daha kuaföre gidecek zaman olmaz. Bu yüzden kolay bozulacak dağınık saçlar tavsiye edilmez. Gün boyunca dayanacak gelin başları idealdir.

Gelin Saçınızı Yaptırmadan Önce Bilmeniz Gereken 10 Madde

•Saçlarınızı düğün gününüz için en iyi hale getirin. Bunun için 6 ila 8 hafta öncesinden düzenli olarak bakım yaptırmaya başlayın. Saçınız için gereken ürünler ve hangi bakımın uygulanacağıyla ilgili kuaförünüze danışabilirsiniz.

•Düğüne kadar fön bile olsa saçınıza zarar verecek şeyler yapmaktan kaçının.

Planlarınızı önceden yapın. Bu sadece gelin saçınız için değil, tüm düğününüz için geçerli bir hatırlatma. Hazırlıklara geç başlamak sizi sadece strese sokacak ve keyifli olması gereken hazırlık dönemini işkence haline getirecektir.

Eğer saçınızı boyatacaksanız düğünden 2-3 hafta önce yaptırın. Saç kesimi için de aynı süre geçerlidir.

•Gelin saçınızın provası yapılırken gelinliğinizin yakasına benzeyen beyaz bir t-shirt veya gömlek giymeniz, saçınızla gelinliğinizin nasıl duracağını anlamak açısından iyi olacaktır.

•Düğünde kullanacağınız saç modeline karar verdikten sonra, mutlaka modeli kuaförünüze yaptırın. Böylelikle düğün günü saçınızın yapılması için tam olarak ne kadar zaman gerektiğini öğrenmiş olursunuz. Ayrıca gelin başı kafanızda rahat duruyor mu, bozulmalar meydana geliyor mu, kullanılan spreyler bir süre sonra saçı söndürüyor mu veya kuaförünüzün kullandığı ürünlere karşı bir alerjiniz var mı; bunların hepsinin cevabını almış olursunuz.

• Duvağınıza veya saç aksesuarınıza gelin saçı modelinizi seçtikten sonra karar verin. Pek çok gelin görüp beğendiği bir şeyi düşünmeden hemen alır. Ama siz akıllılık edin ve önce saç moelinize karar verip aksesuarları sonradan saç modelinize yakışacak şekilde alın.

•Saçlarınızı düğün günü değil de bir gece öncesinde yıkarsanız gelin başının yapılması çok daha kolay olacaktır. Temiz saç kaygan olacağından modeli tutması daha zor olacaktır. Bu konuyu da kuaförünüzle konuşmayı ihmal etmeyin.

•Kuaför randevunuzu bir an önce almayı ihmal etmeyin.

•Her ihtimale karşı, acil durum çantanıza bolca firkete, saçınızda kullandığınız aksesuarlardan, tarak, sprey ve saç parlatıcı koymayı unutmayın.

Eğer hazırlıklarınıza önceden başlar ve planlı bir şekilde ilerlerseniz, düğün gününüzde hiç stres yaşamazsınız. Unutmayın, kendinden emin, mutlu ve gülümseyen bir gelin kadar güzel bir şey olamaz.

Kaynakça:
Gelinlikrehberi.com
Evliliğim.com
Gelinsaçıgalerileri.com

Ankara güzellik salonu

Trackback from your site.

Leave a comment

Hotline
Hemen Ara